ΥΓΕΙΑ

Ασχημα νέα: Διασωληνώθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας που περιέγραφε την κόλαση των κλινικών κορονοϊού

This post was originally published on this site

Αγωνία για τον καθηγητή που περιέγραφε την κόλαση των κλινικών κορονοϊού.

Είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όπου και νοσηλευόταν, ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός ο οποίος τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορονοϊό.

“Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου” πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

“Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών”.

Εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε:

“Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. … Φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει”.

“Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του Βασίλη τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.

Ο Βασίλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του”, τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή

thetoc.gr

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: