ΥΓΕΙΑ

Απόφαση – σταθμός: Το Δικαστήριο του Κιλκίς έκρινε συνταγματικό το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων

This post was originally published on this site

Το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε την προσφυγή εργαζόμενης που επικαλούνταν και την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Συνταγματικό έκρινε το Δικαστήριο του Κιλκίς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με το eidisis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας ότι “…οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν”.

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

The post Απόφαση – σταθμός: Το Δικαστήριο του Κιλκίς έκρινε συνταγματικό το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: