ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Σήμερα ο ιατρικός και πολιτικός κόσμος, αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αποχαιρετά τον Καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτριο Κρεμαστινό.
Μαχητικός, αυτοδημιούργητος και πρωτοπόρος δημιούργησε «σχολή» στην Kαρδιολογία,  ανοίγοντας νέους δρόμους σκέψης και διδάσκοντας με το έργο και το ήθος του. Ακαδημαϊκός, ερευνητής, πολιτικός, αλλά πάνω από όλα δάσκαλος και κλινικός ιατρός με τον ασθενή πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Υπηρέτησε πολλά χρόνια με ευσυνειδησία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνδυάζοντας βέλτιστα την άριστη κλινική πράξη με την αποτελεσματική διοίκηση, καθώς διατέλεσε Διευθυντής 3 Καρδιολογικών Κλινικών,  τις δύο εκ των οποίων ίδρυσε. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των ασθενών, το σεβασμό των συνεργατών και των φοιτητών του και την αναγνώριση και την εκτίμηση των συναδέλφων του Ελλήνων και ξένων.
Ευρύ και πολύτιμο και το κοινωνικό του έργο με την ίδρυση του ΟΚΑΝΑ, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και την καθιέρωση της τηλεϊατρικής, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις υπηρεσίες υγείας στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και αναπτύσσοντας το ΕΣΥ αλλά και την Ακαδημαική ιατρική με την ίδρυση των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.
Η απουσία του Δημήτριου Κρεμαστινού από την ιατρική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας είναι ήδη αισθητή, αλλά το έργο του και οι μαθητές του, θα τον κρατάνε ζωντανό.
Όσοι ασχολούνται με την Καρδιακή Ανεπάρκεια έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να του ευχηθούν καλό ταξίδι μια και ήταν μαζί με την Ηχωκαρδιογραφία οι μεγάλες του αγάπες. Οι περισσότεροι ήταν συνεργάτες ή/και μαθητές του.

Καλό Ταξίδι Δάσκαλε!!!

Το Δ. Σ. της ΕΜΕΚΑ

Γεράσιμος Φιλιππάτος      Πρόεδρος
Αθανάσιος Τρίκας            Α ΄ Αντιπρόεδρος
Φίλιππος Τρυποσκιάδης   Β ΄ Αντιπρόεδρος
Αντώνης Σιδέρης              Γενικός Γραμματέας
Σταμάτης Αδαμόπουλος   Ειδικός Γραμματέας
Ιωάννης Παρίσης              Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Απόστολος Καραβίδας     Ταμίας

%d bloggers like this: