ΥΓΕΙΑ

Απαράδεκτο και φασιστικό το εμβόλιο στα παιδιά λέει ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Σύμφωνα με τον γιατρό Δημήτρη Γάκη πρέπει να εμβολιαστούν μόνο τα παιδιά που έχουν πρόβλημα υγείας.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε πριν μερικές μέρες η Παιδίατρος και Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοινώνοντας στην ουσία ότι δεν αποκλείεται οι μαθητές να ξεκινήσουν εμβολιασμένοι τη νέα σχολική χρονιά.

Μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του AlertTV, ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης καταδικάζει τις ανακοινώσεις της κα. Παπαευαγγέλου: «Είναι αδιανόητο, λυπάμαι για την γιατρό αυτή και την οικτίρω, διότι δεν κάνουμε εμβόλιο γρίπης στα παιδιά εκτός αν έχουν κάποια ανοσοανεπάρκεια ή κάποια σοβαρή ασθένεια» σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος στα παιδιά από τον κορωνοϊό απ’ότι από την γρίπη. Η γρίπη σκοτώνει πολλά περισσότερα λένε οι στατιστικές. Επομένως γιατί να κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό στα παιδιά;»

Σύμφωνα με τον γιατρό και πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ, η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των παιδιών είναι «απαράδεκτη και φασιστική»: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου σαν γιατρός να υποχρεώσω ποτέ ασθενή να κάνει κάτι. Πόσο μάλλον υγιή όπως εν προκειμένω με τα εμβόλια».

Ο κ. Γάκης από την αρχή της πανδημίας είχε εκφράσει την άποψη ότι τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι λανθασμένα και δεν επιφέρουν αποτέλεσμα. Ο ίδιος υποστήριζε σθεναρά ότι πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και η κατ’οίκον νοσηλεία με παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό.

 

The post Απαράδεκτο και φασιστικό το εμβόλιο στα παιδιά λέει ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: