ΥΓΕΙΑ

Αθηνά Λινού: «Όσοι δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους τα θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας»

This post was originally published on this site

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού τόνισε πως οι γονείς πρέπει να ακούσουν τι λένε οι επιστήμονες όπως επίσης και επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, για τους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, η κ. Λινού ανέφερε μιλώντας στο MEGA, πως θέτουν τα παιδιά τους σε τεράστιο κίνδυνο και συνιστά στους γονείς να μελετήσουν τι λένε οι επιστήμονες.

«Οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο μετά Covid», κατέληξε.

Λίνου – «Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι»

«Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί. Το 50% στη χώρα δεν έχει εμβολιαστεί. Το lockdown αποδείχτηκε μάλλον επισφαλής και επικίνδυνος. Υπήρξαν μελέτες που έδειξαν ότι μπορεί να κλείσαμε για κάποιες ώρες την κινητικότητά μας, αλλά αυξήθηκε ο συγχρωτισμός σε συγκεκριμένες ώρες στα σούπερ μάρκετ. Αυτός ο ιός μας αναγκάζει να μαθαίνουμε πράγματα ιατρικά και δημόσιας υγείας. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία».

«Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσομε με όλους και να τους πείσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Η υποχρεωτικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από το να ασκείς ορισμένα επαγγέλματα. Άλλο είναι να πω ότι ζεις στην Ελλάδα, άρα εμβολιάζεσαι υποχρεωτικά και άλλο να πω αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν μπορείς να κάνεις ορισμένες δουλειές», συνέχισε η κ. Λινού

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι από τον κορωνοϊό»

 

The post Αθηνά Λινού: «Όσοι δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους τα θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας» appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: