ΥΓΕΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο – Οι 3 περιοχές που πιθανόν να μην ανοίξει

This post was originally published on this site

Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιείται αυτή την ώρα με θέμα συζήτησης το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα την Δευτέρα 5 Απριλίου. 

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα, να πραγματοποιείται σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι τρεις αυτές περιοχές εμφανίζουν σταθερά αύξηση του ιικού φορτίου και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ καταγράφεται πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, το καμπανάκι χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανησυχητική.

Πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και να αποφασιστεί είτε να μην λειτουργήσει καθόλου το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές είτε η λειτουργία του να γίνει με άλλον τρόπο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms.

Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα”. Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

The post Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο – Οι 3 περιοχές που πιθανόν να μην ανοίξει appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: